10 причини да се радваш, че имаш сестра

10 причини да се радваш, че имаш сестра

Истинската любов не е мит и хората, които имат сестра, знаят това много добре. Ето 10 причини да се чувстваш благословена, ако си сред тях:

Винаги има на кого да споделиш дори най-големите си тайни

Сестра ти има хиляди недостатъци и ти обичаш да ги изтъкваш пред нея всеки път, когато се опитва да ти дава акъл. Въпреки това именно тя е човекът, на когото можеш да имаш безрезервно доверие. Тя знае всичко за теб и винаги е насреща, ако си постъпила глупаво и искаш да разкажеш, ако си се влюбила лудо, но го пазиш в тайна или ако просто усещаш, че имаш нужда от ценен съвет. Тя е там за теб и няма да каже на никого това, което й споделиш.

Научаваш, че прошката е неизбежна, когато обичаш

Колко пъти сте се били на двора в селската къща, на площадката пред блока или пък на плажа за кофичката с пясък? Колко пъти ти е казвала, че си качила някое-друго килце и трябва да вземеш мерки, а после си плакала с часове над възглавницата от горчивата истина? Колко пъти сте се карали за глупости и сте спорили, заради различните си мнения? И все пак тя остава най-близкото ти същество. А миговете на конфликт са незначителни и дори чаровни, защото обичаш ли, прощаваш всичко с лекота.

И че истинското приятелство не се мери в срещи на кафе

В живота си си срещала и ще срещаш много хора. Някои са изключително интересни и приятни за компания, други наистина са твои ценни приятели, които обаче си имат своите животи, трети те разочароват и изчезват завинаги. Но сестра ти – тя е най-добрият ти приятел. Дори да си го отричала, когато си ходила на пижамено парти при съученички или когато те е дразнила адски много на семейните сбирки с вечните си монолози за нещата от живота, тя те обича безрезервно и тя е човекът, на когото можеш да се обадиш в 3 през нощта просто ей така.

Разбираш, че да грешиш е нормално

Сестра ти е там, за да ти казва истината, когато смята, че грешиш и не се движиш в правилната посока. Тя не винаги ще прозвучи ласкателно и не винаги ще отбележи точно това, което искаш да чуеш. Но винаги ще ти мисли доброто. Когато свикнеш на нейната критика, разбираш, че е човешко да се греши. Няма нищо нередно и страшно да направиш крачка встрани, но е така ценно да има кой отново да ти посочи правилния път.

И знаеш колко важно е всеки да има своите лични моменти

Когато растеш в една стая с някого, когато споделяте общ гардероб, общи играчки и общ шоколад – това те научава да цениш личното пространство и време на другия. Твоята сестра е винаги до теб, но знаеш, че тя има нужда от своите моменти, както и ти самата. Когато свикнеш, че така е правилно, отношенията с хората текат много по-лесно – знаеш кога да си насреща, знаеш и кога да се отдръпнеш. И очакваш същото от човека до теб.

Винаги можеш да облечеш някоя нейна дреха!

И като споменахме гардероба – изглежда няма нищо лошо в дрехите втора употреба, нали? Особено ако те са на твоята мила сестра. Ех, сякаш нейните винаги са по-красиви, по-изгладени, по-интересни, по-топли, по-меки… Абе изобщо… Нищо, че иначе твърдиш, че имате съвсем различен стил на обличане. И то си е точно така. Поне докато не награбиш каквото хванеш от гардероба й и не го превърнеш в свое. Всички знаем, че “утре ти го връщам” значи “мое си е вече”. Бойкот на мола!

С нея просто е забавно

С търпение и разбиране понасяш всички досадни и скучни семейни събирания, заради които си пропуснала вълнуваща среща или излизане с приятелки. Правиш го с лекота, тъй като знаеш, че сестра ти ще е там и ще се забавлявате заедно. Ще отговаряте с шеги на всички неудобни въпроси на роднините, ще се смеете на споровете им, ще се разхождате заедно за глътка въздух след обяда и ще си разказвате шантави истории от работата и ежедневието, за които иначе все нямате време. С нея просто е забавно!

Някой истински се радва за твоето щастие

Понякога се притесняваш да изразиш радостта от успехите си – взет изпит, дългоочаквано пътуване в чужбина, нова любов или просто много успешен шопинг. Знаеш, че хората често не са на твоята вълна и не всеки би се въодушевил от твоите щастливи моменти. Това обаче не важи за сестра ти. Тя ще е до теб и ще се радва искрено, когато ти се чувстваш на върха. Всеки може да ти съчувства, когато си долу, но малко са онези, които, дори да минават през трудни моменти, ще се радват за теб искрено и от сърце.

И те приема, каквато си

Неведнъж си чувала и ще чуваш, че еди-кой си прави еди-какво си по-добре, че можеш да правиш това така, а онова – иначе. Дори собствената ти сестра да е градивно критична към действията и постъпките ти, тя никога няма умишлено да накърни дълбоко твоите чувства и да те накара да се мислиш за по-недостоен човек. Тя те обича, каквато си и ти помага да си по-уверена дори в най-трудните моменти.

И е твоят ангел пазител

Когато всичко друго сякаш губи смисъл, сестра ти е там, за да те закриля като истински ангел. Още в училище е скачала срещу онези, които са се опитвали да те наранят и винаги е насреща, когато имаш нужда от приятелско рамо, подкрепа, справедлива преценка и любов. Знаеш, че колкото и да ти е тежко понякога, всичко ще бъде наред, защото дори да е физически далеч тя винаги е близо – на едно обаждане разстояние и точно в сърцето…

Начало

1,304 total views, 1 views today

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *