10 погрешни представи за любовта, които те отдалечават от нея

В 21 век хората сякаш ставаме все по-самотни. Бумът в развитието на комуникациите неминуемо оказва своето влияние върху доброто старо човешко общуване очи в очи. И любовта вече не е същата. Запознаваме се по интернет, бързите свалки са норма, а душата все мечтае за вечната, истинска, дълбока любов.

Истината е, че нищо не може да застане на пътя на любовта, ако човек наистина я желае. Нищо, освен изкривените очаквания и погрешните представи. Холивудските филми също имат своят принос за предразсъдъците, които имаме по отношение на това как трябва да се реализира една връзка.

Ето няколко клишета за любовта, които често стоят на пътя й:

Любовта е силна емоция

Емоциите и страстта са нещо хубаво, но далеч не са достатъчни за изграждането на една щастлива връзка. Приятелството, доверието и общите интереси са доста по-важни за стабилността на отношенията. Те показват истинска любов, не просто похот.

Който не ревнува, не обича

Ревността в умерени дози е нещо нормално, но тя е нищо повече от израз на страх. А там където има страх, няма любов. Оставете страховете и си имайте доверие.

Който обича, трябва да понася всичко

Да, любовта изисква жертви и компромиси, но понякога е нужна твърда ръка и характер. Хората сме свикнали да приемаме хубавото за даденост и така понякога злоупотребяваме с добрината на най-близките си, което води само до разочарования. Ето защо е важно да има диалог, а не вечно примирение с нещата, които не харесваме у другия.

Всеки си има своята предопределена половинка

Насадената от холивудските филми идея, че под това небе има един единствен човек, който те чака да се ожените и да заживеете дълго и щастливо, е доста опасна. Светът е голям и в него е пълно с хора, които имат нужда от обич. В крайна сметка ние повече си приличаме, отколкото се различаваме помежду си и при добро желание лесно можем да събудим искрата в най-неочакваната комбинация.

Любовта има точна дефиниция

По романи и филми съдим, че любовта е това или онова. Изпълваме се с очаквания и излишни представи, гледаме отношенията на другите и се сравняваме с тях, но истината е, че любовта е това, което е. И такава, каквато си я направим.

Любовта е въпрос на шанс

Дали ще срещнеш правилния или не… Да, има елемент на късмет, но ако вечно вървиш напред с предубеждението, че този не става или онзи не е ОК за теб, никога няма да срещнеш така наречения „подходящ“. Важно е да му дадеш шанс, за да може да се появи.

Другите винаги са по-щастливи във връзките си

Когато гледаш щастливи снимки от екскурзии във фейсбук на свои влюбени познати, си мислиш, че при тях всичко е прекрасно, а само в твоя живот има проблеми и неприятности. Това, което се вижда отстрани обаче винаги е само върха на айсберга. А и като цяло сравняването в любовта е нещо лошо. Тя трябва да е за нас и вътре в нас, а не за останалите.

Истинската любов не изисква промяна

„Който те хареса, ще те приеме такъв, какъвто си“. Да, така е, но и онзи, който го е грижа за теб, ще ти помогне да се промениш за по-добро. Да пребориш недостатъците и да искаш да вървиш към нови, непознати хоризонти, заедно с него.

Сексът рано или късно се изчерпва

Глупости. Всичко зависи от това да напаснете сексуалното си желание. Ако и двамата сте сходно сексуални, не би трябвало да имате проблем с желанието и изпълнението във времето. Разбира се, здравословният начин на живот също е от значение.

Всичко си има начало и край

Ако влизаш в една връзка с нагласата, че тя ще се разпадне, то това неминуемо ще се случи. Опитай се да погледнеш на нея реалистично – тя ще е факт в живота ти толкова дълго, колкото двамата позволите. И нито ден по-малко. До края.

1,642 total views, 2 views today

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *